.

Сценски програм

Уредник: Дарко Злопорубовић

 

     Лесковачки културни центар од свог оснивања негује позоришни аматеризам. Сценски програм као значајан сегмент рада Лесковачког културног центра бележи стални напредак у раду. Циљ сценског програма јесте едуковање, афирмисање и развијање осећаја за рад у групи. Кроз радионице, школе глуме, припреме и извођење представа чланови драмског студија имају прилику да се упознају са основним елементима позоришне уметности.
     Дугогодишњи рад са талентованим аматерима допринео је популарности драмског програма и, из године у годину, све већи број младих се укључује у његов рад. Значајна је и сарадња са професионалним глумцима и редитељима, како из Лесковца тако и из других градова Србије која доприноси квалитетнијем раду наших полазника.
     Кроз Драмски студио ЛКЦ-а прошло је преко стотину аматера који су радили и учествовали у припремама и извођењу великог броја вечерњих, дечјих и новогодишњих представа.
     Многобројна признања и награде на фестивалима и позоришним смотрама доказ су квалитетног рада драмског програма. Круна тог рада је велики број студената академија и факултета позоришне уметности који су поникли у нашем драмском студију.
     У плану рада драмског програма је оснивање градског аматерског позоришта, дечје сцене и лутка сцене што ће, сигурни смо, допринети бољем богатијем и квалитетнијем раду.

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Мапа