.

Ликовни програм

Уредник: Гордана Бошковић

 

     Зграда Лесковачког културног центра има наменску галерију погодну за велике ликовне манифестације и за излагање репрезентативних остварења из области ликовне уметности. Поред Велике галерије, за излагање уметничких остварења су опремљени и Велики хол и Хол на спрату. У Великом холу приређивале су се изложбе слика великог формата и монументалнија вајарска остварења. Хол на спрату погодан је за изложбе мањег обима.
     Ликовни програм Лесковачког културног центра спада у престижније програме ове институције, тако да нема дана у години без ликовне манифестације. Поред сталних изложби радова уметника различитих генерација и различитог ликовног образовања из различитих средина, Културни центар организује неколико значлајних традиционалних манифестација. 
     МАЈСКИ ЛИКОВНИ САЛОН је традиционална изложба остварења академских сликара из Лесковца и околине. За ову изложбу се селекционишу радови и награђују се аутори три најбоља рада. 
     ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ВЛАСИНА“ наставља традицију седамдесетих година започете ликовне колоније „Копашница“. До сада су на Колонији „Власина“ учествовали значајни ликовни уметници из земље и окружења. Захваљујући Колонији, Културни центар у свом фундусу, који стоји на располагању градским установама и јавним предузећима, има око 500 слика. Сваке године се у Великој галерији организују изложбе радова насталих на овој ликовној колонији. 
     ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „У СРЦУ ГРАДА“. Колонија би тематска била везана за знаменитости Лесковац и околине (грађевине, паркови, споменици, манифестације...). Слике настале на Колонији биле би својеврсна презентација градског језгра и околине. 
     ОКТОБАРСКИ ЛИКОВНИ САЛОН је једна од најстаријих ликовних манифестација у граду. Педесет година у континуитету се организује овај Салон на коме учествују ликовни уметници, како аматери, тако и академско образовани. И за овај салон се радови селекционишу и и награђују се аутори три најбоља рада.

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Мапа