.

Филмски програм

Уредник: Драган Јовић

 

     Филмски програм Лесковачког културног центра оријентисан је на промовисање значајних филмских остварења, представљањем играних, документарних, краткометражних и анимираних филмова, као и организовањем тематских трибина и радионица.

Стални сегменти Филмског програма су:

- Лесковачки интернационални фестивал филмске режије - ЛИФФЕ (Лесковачки интернационални фестивал филмске режије је манифестација међународног карактера, која промовише филмска остварења и њихове ствараоце из Србије и еx-југословенског региона. Својим садржајем фестивал доприноси афирмацији филмске режије али и филмске уметности и биоскопске културе уопште (више о фестивалу наwww.liffe.rs).

- Редовни биоскопски репертоар састављен од квалитетних филмова домаће и стране продукције.

- Циклуси националних кинематографија (циклуси филмова који представљају кинематографије европских земаља).

- ДОК-арт (ревија најзапаженијих европских документарних филмова награђиваних на домаћим и иностраним фестивалима документарног филма).

- Кратки метар (представљање годишње продукције краткометражних филмских остварења домаћих и страних аутора).

     Филмски програм, поред редовног репертоара и сталних сегмената програма чини и велики број филмских манифестација које ова редакција реализује у сарадњи са оснивачима и орагнизаторима значајних филмских фестивала и манифестација: Слободна зона, Нордијска панорама, Аниманима, Силафест, Кидс Фест...

 

Филмски репертоар можете погледати ОВДЕ

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Мапа