.

Програм за развој културног аматеризма

Уредник: Слађана Младеновић


     Програм за развој културног аматеризма има за циљ афирмисање свих облика културног аматерског стваралаштва и његовог представљања публици. У Лесковцу делују велики број успешних аматерских друштава, удрежења и појединаца. Културни центар је једна од ретких институција у граду под чијим окриљем делује већи број стваралаца и удружења у оквиру којих ради велики броје афирмисаних и наградам овенчаних стваралаца. 
     Лесковачки културни центар непосредно организује рад три знаменитиа музичка састава.
     Вокално-инструментални састав „Рузмарин“ је један од најстаријих музичких састава у граду. Оснивач састава је знаменити професор, композитор и сликар Ванђел Бадули. Вођење састава пеузео је професор музике Бранко Цонић. Оркестар сада води истакнути музичар Димитар Николов. Састав негује, у првом реду, староградски мелос.
     Културно-уметничко друштво „Хисарлије“ који негује, прикупља и изводи старе мелодије из различитих периода и различитих области Србије. Највећу пажњу поклањају етнемозиколошком благу лесковачког краја.
     Воклани састав „Либеро“ изводи обраде народних, староградских песама и класичне композиције знаменитих композитора. Састав чине професори музике.
     Наша институција организује бројне манифестације, како у граду, тако и у другим местима у земљи и иностранству, на којима учествују аматери из Лесковца. С друге стране, Лесковачки културни центар је организатор гостовања успешних аматерских удружења из земље и иностранства.
     Ваља поменути да је делатност овог сектора у Лесковачком културном центру уско повезана са секторима ликовног, књижевног, филмског, драмског, музичког, издавачког програма и програма за децу и младе.

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Мапа