.

Актуелности

Smotra recitatora

U Leskovačkom kulturnom centru 30. marta održana je 51. Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog". Učestvovalo je 60 osnovaca i srednjoškolaca iz Leskovca, Manojlovca, Turekovca i Orašca.

Опширније...

O Slobodanu Džuniću

U Leskovačkom kulturnom centru 28. marta održana je promocija knjige "Magični realizam Slobodana Džunića" dr Danijele Kostadinović, profesora na Departmanu za srpsku i komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Nišu.

Опширније...

"Lutka" oduševila leskovačku publiku

"Lutka" oduševila leskovačku publiku

 Teatar "Vihor" gostovao je 20. marta u Leskovačkom kulturnom centru sa predstavom "Lutka" u kojoj igraju Bojan Dimitrijević i Nevena Vukes. Poznati glumci oduševili su publiku u prepunoj kamernoj sali vrhunskim interpretacijama likova u ovoj komediji koja je nastala po jednom od najizvođenijih komada najprevođenijeg hrvatskog savremenog dramskog pisca Mira Gavrana. Njegova dela prevedena su na 40 svetskih jezika, izvedeno je preko 300 premijera njegovih komada širom sveta, a videlo ih je preko 3 miliona gledalaca.

Опширније...

Nagrađivani "Šavovi" u bioskopu LKC

U bioskopu Leskovačkog kulturnog centra upravo se prikazuje nagrađivani domaći film "Šavovi" reditelja Miroslava Terzića sa Snežanom Bogdanović u glavnoj ulozi. Ovaj film inspirisan istinitom pričom o krađi beba u porodilištima svetsku premijeru imao je prošlog meseca na 69. Berlinalu.

Опширније...

Kreativna radionica za školarce

Kreativna radionica za školarce

Kreativna radionica izrade bedževa od filca održana je 14. marta u Leskovačkom kulturnom centru. Učestvovali su đaci Škole za tekstil i dizajn i OŠ "Vuk Karadžić", a radionicu su vodile profesorke Jelena Mihajlović i Milena Krstić.

Опширније...

Muharem Bazdulj: Čovek iz divljenja raste

Muharem Bazdulj, nagrađivani pisac, novinar i prevodilac, gostovao je u Leskovačkom kulturnom centru 12. marta u programu naslovljenom "Kvadratni koren iz života - razgovor o knjizi i nečemu još". Bazdulj objavljuje književne i publicističke tekstove u listovima i časopisima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i zemljama u okruženju.

Опширније...

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Преузмите наш лого

Мапа