.

Актуелности

Podrška Ministarstva kulture

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije podržalo je deset projekata Leskovačkog kulturnog centra u iznosu od 5.317.000 dinara, rečeno je na konferenciji za novinare 25. aprila, na kojoj su saopšteni rezultati konkursa za sufinansiranje projekata. 

Опширније...

Predstavljena knjiga "Hodžina kći"

 

U Leskovačkom kulturnom centru 23. aprila održana je promocija knjige "Hodžina kći" Milorada Doderovića, pisca i novinara iz Niša. Doderović se četiri decenije bavi novinarstvom, a od 1994. je stalni akreditovani dopisnik programa na srpskom jeziku australijskog državnog SBS radija.

Опширније...

Gostovanje "Revizora" u Jagodini

DrAmateri Leskovačkog kulturnog centra gostovali su 18. aprila u Gradskom pozorištu u Jagodini sa predstavom "Revizor" Nikolaja Gogolja u režiji Darka Zloporubovića. Predstava je naišla na odlične reakcije jagodinske publike.Tako je bilo i na prethodnim gostovanjima.

Опширније...

Smotra recitatora

U Leskovačkom kulturnom centru 30. marta održana je 51. Opštinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog". Učestvovalo je 60 osnovaca i srednjoškolaca iz Leskovca, Manojlovca, Turekovca i Orašca.

Опширније...

O Slobodanu Džuniću

U Leskovačkom kulturnom centru 28. marta održana je promocija knjige "Magični realizam Slobodana Džunića" dr Danijele Kostadinović, profesora na Departmanu za srpsku i komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Nišu.

Опширније...

"Lutka" oduševila leskovačku publiku

"Lutka" oduševila leskovačku publiku

 Teatar "Vihor" gostovao je 20. marta u Leskovačkom kulturnom centru sa predstavom "Lutka" u kojoj igraju Bojan Dimitrijević i Nevena Vukes. Poznati glumci oduševili su publiku u prepunoj kamernoj sali vrhunskim interpretacijama likova u ovoj komediji koja je nastala po jednom od najizvođenijih komada najprevođenijeg hrvatskog savremenog dramskog pisca Mira Gavrana. Njegova dela prevedena su na 40 svetskih jezika, izvedeno je preko 300 premijera njegovih komada širom sveta, a videlo ih je preko 3 miliona gledalaca.

Опширније...

Карте

  • 1.jpg
  • 3.jpg

Наш YouTube канал

YouTube logo

YouTube

Преузмите наш лого

Мапа